Bedrijfsinfo

De glasopstanden bestaan uit het type ’breedkapper’ en de kas is voor ruim de helft voorzien van rolcontainers. De Bromeliateelt is een milieuvriendelijke teelt. Er wordt slechts af en toe pleksgewijs luisbestrijding toegepast.

De teelt van Bromelia is vrij lang in vergelijking met andere gewassen. Nadat het jonge plantmateriaal binnengekomen is, wordt het met behulp van de potmachine opgepot. De opgepotte plantjes worden door een robot op rolcontainers gezet, die vervolgens door een elektrische trein naar de kas vervoerd worden. Na ongeveer negen maanden zijn de planten volgroeid en ondergaan ze en behandeling met ethrel of acetyleen om de bloei te induceren. Twee tot drie maanden na deze behandeling zijn de planten klaar om verder verwerkt te worden.

De arrangementen worden gemaakt in de nieuwe bedrijfshal. Allereerst worden de potten met daarin stok en budhanoten klaargemaakt in de gipshoek. Er worden verschillende maten en types gemaakt. In totaal kunnen de kopers kiezen uit zo’n 25 arrangementen. De bekende hout-en-budhanoten-constructie is uitgebreid met gekleurd hout en daarnaast kunt u ook kiezen voor Bromelia-arrangementen in glas.

La Pura Vida levert op alle Nederlandse veilingen om iedereen de kans te geven
dit unieke product te kopen. Bij het bedrijf zijn ongeveer 15 mensen werkzaam.

<<< terug