Producten

Bromelia’s komen zowel in epifytisch (in de bomen) als terristrisch (op de grond) groeiende vormen voor. De wortels van epifytische Bromelia’s dienen hoofdzakelijk voor de vasthechting aan bomen en stenen. De bladeren van deze planten liggen zo dicht tegen elkaar dat er een koker wordt gevormd waarin het regenwater wordt opgevangen. De water- en voedselopname van de plant vindt plaats in deze koker. Bij terristrische Bromelia’s dienen de wortels zowel voor vasthechting als voor voedselopname. Deze groep van planten is vaak aangepast in hun bouw met dikke smalle bladeren om te groeien op zeer droge plaatsen.
Ongeveer 300 jaar geleden werden de eerste Bromeliaplanten door verzamelaars naar Europa gebracht. Liefhebbers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk hebben een belangrijk aandeel gehad in de verzameling van het huidige Bromelia-assortiment. Belgische en Nederlandse kwekers hebben later door intensief kruisingswerk vele nieuwe soorten ontwikkeld.
Het gematigde zeeklimaat van onze streken leent zich in combinatie met moderne kassen voor de teelt van Bromelia’s. Deze oerwoudplanten kunnen milieuvriendelijk worden geteeld. Veel mensen kunnen genieten van een zeer decoratieve plant en bloeiwijze. Omdat de planten niet veel licht en matig water en voeding nodig hebben, zijn ze eenvoudig te onderhouden. Zowel bij sologebruik als in arrangementen zijn Bromelia’s veelzijdig bruikbaar door het kleurenassortiment.

<<< terug